Horecamanagement

   

- Horecamanagement
- Mystery Guest Service
- Rendementsverbetering
- Gastvrijheid
- Entrepeneurship
- Horeca als neveninkomsten (Toerisme, Recreatie (dag- en verblijfs-), Cultuur, Sport, Zorg)
- Cure en Care
- Interim Management
- Project begeleiding
- Begeleiding samenwerkingsverbanden

 
 

Rendementsverbetering:
Na ruim 10 jaar voorzitter te zijn geweest van de Stichting Hoger Rendement Horeca, een stichting die sterk ondersteund werd vanuit Koninklijk Horeca Nederland, beschikken we over een groot aantal vaardigheden en instrumenten om ondernemers te helpen bij het verhogen van het rendement uit hun onderneming. In de basis komt elke verbetering van rendement neer op het verhogen van de omzet en/of het verlagen van de kosten. Efficiency, effectiviteit, routing, optimalisering van bedrijfsvoering,arbeidsproductiviteit, benchmarking, marketing, sales en vele andere elementen kunnen onder de loep worden genomen.

   

Doorlichting
U werkt zich drie slagen in de rondte, maar het rendement staat onder druk. Waar ligt het aan? D.m.v. een scan kan uw bedrijf worden doorgelicht.

Optimalisering bedrijfsvoering
D.m.v. de scan krijgt u in korte tijd een compleet beeld van uw bedrijf en eventuele verbeterpunten in uw bedrijfsvoering?

   

Het starten van een horecabedrijf:
Als u een horecabedrijf wilt beginnen zitten daar veel risico's aan vast. Na een paar jaar is één derde van de nieuwe bedrijven alweer verdwenen. Met ondersteuning van Joop Goossens als adviseur  maakt u een betere kans! Hij kan u bij iedere stap in de voorbereiding adviseren.

   

Overname van een bestaand bedrijf:
In praktijk blijken veel starters de mogelijkheden van hun nieuwe bedrijf verkeerd in te schatten. Een voorbeeld: de jaarrekening blijkt niet altijd een goed en volledig beeld te schetsen van de behaalde omzet en winst. Daarom gaan veel kopers akkoord met een te hoge huur en vooral overnamesom. Gevolg: hoge lasten, te weinig omzet en te weinig winst en na een paar jaar is het nieuwe bedrijf failliet. Dat kan anders!
Laat u vooraf goed voorlichten. Op basis van de bestaande cijfers en het bedrijf in kwestie kan een heldere en duidelijke inschatting gemaakt worden over de mogelijkheden van de exploitatie.

 

Haalbaarheid
U heeft een goed idee voor een eigen horeca onderneming, maar is het ook haalbaar om met dit idee een inkomen te genereren?

Strategie
U overweegt om met uw bedrijf een andere weg in te slaan, uw concept te veranderen of uw diensten uit te gaan breiden. Hoe gaat u zich positioneren en neemt u wel de juiste beslissing?

Second Opinion
Er is advies uitgebracht over de haalbaarheid van uw ondernemingsplan of de wijze van overdracht van uw onderneming... maar u twijfelt over de inhoud. Wat nu?

 

Benchmark
Hoe presteert u ten opzichte van uw collega's en concurrenten en waar moet u op focussen om de concurrentie voor te blijven?

Website-optimalisatie
Bijna iedereen gebruikt internet. Maar is uw site goed vindbaar voor uw doelgroep en als ze op uw website zijn aanbeland, boeken ze dan ook een kamer of reserveren in uw restaurant